Aquarelwedstrijd - Editie 2023

Neem deel aan onze aquarelwedstrijd editie 2023 en probeer tot 500 euro te winnen aan aquarel en een reis naar Le Mans voor een privébezoek aan de grootste kleurenfabriek. 3 prijzen te winnen!

Hoe doe je mee?

Maak een aquarel met minstens één van de zes kleuren van het 2023 Edition-palet (zie hieronder voor details over deze zes kleuren). Monochrome werken met slechts één kleur zijn ook toegestaan. Het is dus aan de kunstenaar om te kiezen tussen 1 en 6 kleuren uit het palet (werken met andere kleuren dan die uit het palet worden niet geaccepteerd). U kunt deelnemen door in totaal maximaal 5 werken in te zenden.

Deelname aan de wedstrijd staat open tot 2 juli 2023 om 23:59 uur.

VOLG DAN DE ONDERSTAANDE STAPPEN*:

1. Volg Winsor & Newton op sociale netwerken (Facebook of Instagram) - afhankelijk van het sociale netwerk waarop u kiest om deel te nemen

2. Post een foto van je aquarel op je sociale netwerk met vermelding van de gebruikte kleur(en), met vermelding van het Winsor & Newton account en met de hashtags #WNEdition2023 #ContestBelgiumWN #WinsorandNewton

NB: Zorg ervoor dat je aan de wedstrijd meedoet met een openbaar Facebook- of Instagram-profiel, zodat juryleden toegang hebben tot je inzending. Inzendingen die geen van de onderstaande kleuren uit het palet bevatten, worden niet geaccepteerd. *Lees het volledige reglement zorgvuldig

Prijzen

De jury, bestaande uit het Winsor & Newton team en kunstenaars, zal de inzendingen beoordelen op basis van de criteria kwaliteit, originaliteit, stijl en creatief en technisch gebruik van ten minste één van de kleuren in het palet. De 3 winnaars ontvangen :

  • Een unieke ontdekking in Le Mans in de voetsporen van een uniek erfgoed, met een exclusieve onderdompeling in 's werelds grootste kleurenfabriek, inclusief een rondleiding door de fabriek, met de unieke kans om te ervaren en te ontdekken hoe onze kleuren worden gemaakt en om te interageren met onze kleurenmakers. De rondleiding door de fabriek (in het Engels) vindt plaats op donderdag 21 september 2023.
  • Een selectie van verf, penselen en papier uit het professionele aquarelassortiment van Winsor & Newton.
De reis naar Le Mans omvat :
  • Vervoer naar Le Mans voor (1) persoon (per vliegtuig/trein). De eventuele transfer naar de luchthaven van herkomst in Frankrijk/België is niet inbegrepen. De reservering van het vervoer wordt beheerd door de wedstrijdorganisatie.
  • 1 nacht in Le Mans (of in Parijs) in een 3 of 4 sterren hotel voor 1 persoon. De reservering van het hotel wordt beheerd door de wedstrijdorganisatie.
De beslissing van de jury wordt op 13 juli 2023 bekendgemaakt op deze webpagina.

Professioneel aquarel palet Editie 2023

Ontdek de kleuren van het Professional Watercolour gamma die de helden zijn van deze nieuwe editie van onze online wedstrijd. Het palet is samengesteld uit een mix van historische en vernieuwende kleuren om te ontdekken of te herontdekken in het gamma. Kies er uw favoriete kleuren uit en doe mee aan de wedstrijd!

Indian Yellow

Geschiedenis

Indisch geel, een transparant mosterdkleurig pigment, heeft diepte, body en glans, en was een belangrijk element in de paletten van kunstenaars als J.M.W. Turner. Het pigment werd oorspronkelijk geïmporteerd uit Kolkata, India, in de vorm van zachtgele stukjes in verzegelde verpakkingen. Toen deze bij Winsor & Newton werden geopend, werd een sterke ammoniakgeur gerapporteerd, maar pas in de 19e eeuw werd de ware herkomst van het pigment ontdekt. Toen bleek dat Indisch geel, een zeer gewaardeerd pigment, werd gemaakt van de urine van koeien die uitsluitend mango-bladeren te eten kregen.

Cadmium Free Orange

Milieuvriendelijk

Cadmiumvrij oranje is een recente innovatie van Winsor & Newton. De kleur is rijk, helder en dekkend, met dieprode ondertonen. Het is een overtuigend alternatief voor Cadmium Orange, omdat het de specifieke eigenschappen van cadmium nabootst: een heldere grondtoon, een subtiele ondertoon voor dunne lagen, sterke kleurkracht, viscositeit, vloeibaarheid en een krachtige lichtechtheid van archiefkwaliteit. Het gamma bestaat niet uit imitaties, maar uit nieuwe en duurzame kleuren die het gedrag en de eigenschappen van het oorspronkelijke cadmium op metaalbasis werkelijk evenaren.

Winsor Red

Pyrrol

De Winsor familie van kleuren zijn synthetische pigmenten genoemd naar een van de medeoprichters van Winsor & Newton, William Winsor. Winsor was een chemicus die veel van de Winsor & Newton kleurformules creëerde die we vandaag de dag kennen. Winsor Red is een warme middenklasse rode kleur met oranje ondertonen, zeer intens, semi-dekkend en sterk kleurend. Hij is zeer lichtecht en verliest weinig waarde of tint als hij opdroogt. Het is ideaal om puur toe te passen of te mengen met eender welk geel om verschillende oranje kleuren te verkrijgen.

Rose Madder Genuine

Geschiedenis - Granulatie

Roze meekrap wordt door William Winsor en Henry Newton beschreven als een prachtig, delicaat rood pigment. George Field, een bekende 19e-eeuwse colorist, ontwikkelde een proces om roze meekrap van de hoogste kwaliteit te produceren. Het is een uiterst kostbaar pigment, gemaakt van de wortel van de meekrapplant die voorkomt in Azië en Zuid-Europa. Hoewel onaantrekkelijk en twijgachtig, heeft meekrap een rijke culturele geschiedenis, van het versieren van de verwoeste gebouwen van Pompeii tot een bloeiende handel op het hoogtepunt van de Britse industriële revolutie.

Cobalt Blue Deep

Granulatie

In 1801 richtte Jean-Antoine Chaptal, een briljante minister die was aangesteld bij de eerste consul Napoleon Bonaparte, de Société pour le Développement de l'Industrie Nationale op. Hij gaf de chemicus Louis Thénard de opdracht om betaalbare blauwe kleurstoffen te ontwikkelen. Kobaltblauw, oorspronkelijk bekend als Thénards blauw, werd ontdekt in 1802 en in 1807 in productie genomen. Donker kobaltblauw is zijn tegenhanger pigment en heeft een donkerdere, diepe, warmrode tint en krachtige granulerende eigenschappen.

Cobalt Green Deep

Granulatie

Donker kobaltgroen heeft een sterke blauwe ondertoon, die duurzamer en dieper is dan zijn historische voorgangers, die vaak werden gemaakt met een mengsel van kobaltblauw en chroomgeel. Nu heeft deze opake kleur met één pigment dezelfde kleurkracht en diepe toon. Het brengt opake tinten op uw palet. Het contrast van de twee tinten versmelt perfect tot een mooie, korrelige kleur die opvallende effecten creëert die doen denken aan bewolkte luchten en bosvloeren.

Professionele aquarel

In 1832 lieten William Winsor en Henry Newton de wereld kennismaken met de eerste natte aquarelverf en sindsdien is ons assortiment professionele aquarelverf voortdurend samengesteld en vervaardigd volgens onze grondbeginselen. Onze kleuren staan bekend om hun helderheid, duurzaamheid en kleurkracht en bieden het breedste scala aan moderne en traditionele pigmenten.